Nils Mühlenbruch is een freelance designer en levert animatie en videovormgeving voor diverse audiovisuele producties.

Uitgangspunt is het vertalen van ideeën naar bewegend beeld voor zowel commerciële als culturele uitingen. U kunt bijv. denken aan programma leaders en bumpers of een visualisatie in een bedrijfsfilm over het productie proces. U kunt hier ook terecht voor visuals tbv live-events, online aankondigingen en geanimeerde videoclips. Bij dit alles speelt audiovisuele communicatie een grote rol. Animaties kunnen een productie uiteraard verfraaien en verlevendigen, uiteindelijk is het de boodschap of intentie van de opdrachtgever die doorslaggevend is voor de vorm en uitstraling van de productie.

GESCHIEDENIS

Nils Mühlenbruch richtte in 2000 Drifter TV op als platform voor diverse audiovisuele projecten zoals interactieve animatie en VJ Performance.

De interactieve flash animaties over de ‘DRIFTERS’; een verzameling buitenaardse padvinders die wekelijks online werden gepubliceerd, trokken veel bekijks. Al snel breidde het project zich uit tot het club en festival circuit met behulp van een audiovisuele liveshow.

In samenwerking met Producer/DJ Drifter (Remko van der Drift) speelde Drifter TV live op diverse podia in binnen en buitenland en beleefde een hoogtepunt bij het winnen van de Vj contest VISUAL SENSATIONS voor beste VJ act in 2005.

Drifter TV bracht ook een DVD uit bij het productiehuis SUBMARINE genaamd ‘Drifters From Outerspace’. Drifter TV heeft sindsdien een balans gevonden tussen autonome en toegepaste producties.  De kruisbestuiving tussen vrij werk en werk dat in opdracht wordt gemaakt, vormt de basis en signatuur van de studio.